A sportszakmai programok mellett kulturális programok is színesítik a fesztivál repertoárját. Az Uszoda szomszédságában lévő színpadon a Fesztivál utolsó két napján koncertekkel várjuk a kedves érdeklődőket, míg napközben – késő délután a vízilabdához, sporthoz, egészséghez kapcsolódó előadásokat hallgathatnak meg. A fellépőkről lentebb olvashatnak.

 

Takáts Tamás

Takáts Tamás neve sokaknak ismerősen csenghet: Ő az 1990-ben alakult Takáts Tamás Dirty Blues Band egyik alapítója, a magyarországi blues egyik meghatározó alakja.

A zenekar jelenlegi felállása: Takáts Tamás (ének, gitár, szájharmonika), Gál Gábor (gitár), Patyi Sándor (basszusgitár), Tóth Károly (dob).

A Blues Band tevékenységére mindig jellemző volt, hogy kisebb klubokban, szabadtéri rendezvényeken, és sok ezer főt befogadó, nagyszínpados produkciók során egyaránt megállta a helyét, „megtalálta a hangot”. A zenészek szakmai tudásuk mellett igazolták ezzel azon meggyőződésük igazságát is, hogy a valódi hangszereken, valódi zenészek által előadott zenére, a saját hangján éneklő valódi énekesre mindig van igény. Szakmai elismerést jelentett a zenekar számára, hogy az évek során több jelentős, Magyarországon koncertező külföldi zenekar előzenekaraként is játszott: Bryan May (Queen), Alvin Lee (Ten Years After), Eric Burdon (Animals), John Mayall, James Brown. A Dirty Blues Band Európa zenekarai közül elsőként játszott a Rolling Stones előtt Budapesten.

Forrás: Takáts Tamás Dirty Blues Band facebook oldala

 

AkiMer

„AKIMER” néven idén januárban új zenekar alakult. A Vasicsek Öcsi János énekes által létrehozott formáció olyan elismert zenészekből áll, akik ebben a különleges felállásban először zenélnek együtt / Vastag Gábor, Gyenge Lajos, Szabó Károly, Szkladányi András /.

A lemez elkészítésében hozzájuk csatlakozott a legendás Tátrai Tibor, aki nemcsak szólistaként, hanem zeneszerzőként is közreműködik, illetve Micheller Myrtill jazz énekesnő.

Az együttest az Óbudai Danubia Kamarazenekara egészíti ki további 13 fúvós, és vonós zenésszel.

A dalok meghatározó stílusa alapvetően a rock, mégis az anyag igen változatos a slágeres lírai daltól a gospel-en át a kőkemény, zúzós rock&roll-ig.

A lemezbemutató koncert „Visz a víz” címmel április 1-én volt a MOM-ban. A Hajdó László rendező által színpadra állított produkcióban műfajteremtő módon színészek – Nagyváradi Erzsébet és Pásztor Tibor – a zenei anyaghoz kapcsolódva egy dramatizált „rockjátékot” adnak elő.

A kiváló zenészek személye garancia a minőségi muzsikára!

Forrás: AkiMer facebook oldala