A sportszakmai programok mellett kulturális programok is színesítik a fesztivál repertoárját. Az Uszoda szomszédságában lévő színpadon a Fesztivál utolsó két napján koncertekkel várjuk a kedves érdeklődőket, míg napközben – késő délután a vízilabdához, sporthoz, egészséghez kapcsolódó előadásokat hallgathatnak meg. A fellépőkről lentebb olvashatnak.

 

Takáts Tamás

Takáts Tamás neve sokaknak ismerősen csenghet: Ő az 1990-ben alakult Takáts Tamás Dirty Blues Band egyik alapítója, a magyarországi blues egyik meghatározó alakja.

A zenekar jelenlegi felállása: Takáts Tamás (ének, gitár, szájharmonika), Gál Gábor (gitár), Patyi Sándor (basszusgitár), Tóth Károly (dob).

A Blues Band tevékenységére mindig jellemző volt, hogy kisebb klubokban, szabadtéri rendezvényeken, és sok ezer főt befogadó, nagyszínpados produkciók során egyaránt megállta a helyét, „megtalálta a hangot”. A zenészek szakmai tudásuk mellett igazolták ezzel azon meggyőződésük igazságát is, hogy a valódi hangszereken, valódi zenészek által előadott zenére, a saját hangján éneklő valódi énekesre mindig van igény. Szakmai elismerést jelentett a zenekar számára, hogy az évek során több jelentős, Magyarországon koncertező külföldi zenekar előzenekaraként is játszott: Bryan May (Queen), Alvin Lee (Ten Years After), Eric Burdon (Animals), John Mayall, James Brown. A Dirty Blues Band Európa zenekarai közül elsőként játszott a Rolling Stones előtt Budapesten.

Forrás: Takáts Tamás Dirty Blues Band facebook oldala

 

AkiMer

„AKIMER” néven idén januárban új zenekar alakult. A Vasicsek Öcsi János énekes által létrehozott formáció olyan elismert zenészekből áll, akik ebben a különleges felállásban először zenélnek együtt / Vastag Gábor, Gyenge Lajos, Szabó Károly, Szkladányi András /.

A lemez elkészítésében hozzájuk csatlakozott a legendás Tátrai Tibor, aki nemcsak szólistaként, hanem zeneszerzőként is közreműködik, illetve Micheller Myrtill jazz énekesnő.

Az együttest az Óbudai Danubia Kamarazenekara egészíti ki további 13 fúvós, és vonós zenésszel.

A dalok meghatározó stílusa alapvetően a rock, mégis az anyag igen változatos a slágeres lírai daltól a gospel-en át a kőkemény, zúzós rock&roll-ig.

A lemezbemutató koncert „Visz a víz” címmel április 1-én volt a MOM-ban. A Hajdó László rendező által színpadra állított produkcióban műfajteremtő módon színészek – Nagyváradi Erzsébet és Pásztor Tibor – a zenei anyaghoz kapcsolódva egy dramatizált „rockjátékot” adnak elő.

A kiváló zenészek személye garancia a minőségi muzsikára!

Forrás: AkiMer facebook oldala

 

Péterfy Bori & Love Band zenekar

arTúr Fesztivál | 2018. augusztus 11. 22:00 | Fesztivál színpad (Mezőtúr, Fekete István u., Víztorony alatti terület)

Magyar alternatív rock együttes. 2007 májusában alakult meg, Péterfy Bori előző zenekara, az Amorf Ördögök szerzőiből és tagjaiból. Az együttes sikere egyedi hangzásvilágának, energetikus dalainak és fellépéseinek, dallamos slágereinek köszönhető.

 

Ewald Rézfúvós Együttes

arTúr Fesztivál | 2018. augusztus 7. 19:00 | Római Katolikus Templom

Az Ewald Rézfúvós Együttes az ország talán legtehetségesebb fúvós együttese, nyitottak minden stílus és irányzat, a könnyebb és komolyabb műfajok felé egyaránt – az egyetlen kritérium számukra a minőség.

Az Együttes 1996-ban alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem akkori hallgatóiból. Tagjai: Bakó Levente, Tarkó Tamás, Kovalcsik András, Magyar Péter, Peresztegi Attila. Az Ewald 2016-tól szextett és szeptett formációkban is működik (Angyal János, Horváth Bence). A kvintett művészei szólistaként is elismertek: országos versenyek győztesei, illetve díjazottjai. Első nemzetközi versenyükön 1998-ban, a műfaj legrangosabb világversenyén, a franciaországi Narbonne-ban megrendezésre került VII. Nemzetközi Rézfúvós Kvintett Verseny első és különdíját nyerték el.