Mezőtúr Város Önkormányzata, a mezőtúri Közművelődés Kft., és az Invictus SC közös sajtótájékoztatót tartott július 19-én a festői szépségű Hercegasszony Kastély konferencia termében.

Herczeg Zsolt, Mezőtúr Város polgármestere kiemelte beszédében a sport, a kultúra fontos szerepét Mezőtúr és a térség életében.

Szűcs Dániel, a MOS Bizottság elnöke megosztotta az információkat az augusztus végi rendezvényekkel kapcsolatban, melyek kötődnek a város Hortobágy Berettyó folyójához.

Bordács László, a Közművelődés Kft. ügyvezető igazgatója Mezőtúr kulturális életére hivatkozva méltatta a szervezést és az együttműködést.
Záró felszólalóként Mohi Zoltán, a Túri Fullánk Nemzetközi Vízilabda Fesztivál főszervezője kifejtette, hogy az eseményre az eddigiekben 28 csapat nevezése érkezett, amiből 8 külföldi csapathoz köthető, többek között ukrán, román és horvát részvétellel.

Az idén először kerül megrendezésre a fesztivál jelentős szakmai támogatással, többek között ifj. Cseh Sándor Bajnokok Ligája győztes edzővel, Kósz Zoltán és Kásás Zoltán olimpiai bajnokokkal.
Szakmai előadásaink nem csak a vízilabda sporthoz köthetők, hanem bárki számára érthetők és felhasználhatók az eredményes munka érdekében.

Mohi Zoltán kifejtette, hogy a sportprogramokon kívül gondoltak a minőségi kikapcsolódást kereső érdeklődőkre és kísérő családtagokra is. Ezért a központi helyszínen, a mezőtúri Strandfürdő területén esti programokkal, koncertekkel, bemutatókkal és nagy vízilabda mérkőzéseket megélt játékosokkal, edzőkkel színesítik a programot.

Napközben bekapcsolódik a mérkőzések helyszínei közé a Hercegasszony Birtokon található Körös -Holtág, mint egyedülálló vízilabda pálya. A terület a sportággal és a kastéllyal összekapcsolódva nyújtja a hungaricum élményt és az időutazást a régi idők hangulatába.