Fullánk színpad

A sportszakmai programok mellett kulturális programok is színesítik a fesztivál repertoárját. Az Uszoda szomszédságában lévő színpadon a Fesztivál utolsó két napján koncertekkel várjuk a kedves érdeklődőket, míg napközben – késő délután a vízilabdához, sporthoz, egészséghez kapcsolódó előadásokat hallgathatnak meg. A fellépőkről lentebb olvashatnak.

Fekete – Besenyei – Pengő Trió

A péntek esti zenei programunk egy nagyon kellemes, blues-os hangulatú koncerttel zárul. A talpalávalót a Fekete – Besenyei – Pengő Trió szolgáltatja.

A Fekete Jenő – Besenyei Csaba – Pengő Csaba trió jó tizenöt évvel ezelőtt kezdett el együtt játszani. A blues körökben igen jól ismert zenészek igazi örömzenét játszanak ebben a formációban. A repertoár az ősi néger bluesoktól egészen napjaink nagy sztárjainak  jól ismert szerzeményeiig (pl. Eric Clapton : Tears in Heaven, Layla stb.) öleli fel a stílust.

A zenekar felállása:

Fekete Jenő – gitár, ének
Besenyei Csaba – ének, szájharmonika
Pengő Csaba – basszus

Az eseményre augusztus 10.-én, pénteken 20 órától kerül sor a Strandfürdő területén felállított Fullánk Színpadon. Jöjjenek, és varázsolódjanak el velünk az utcazene és a blues világába!

AkiMer

„AKIMER” néven idén januárban új zenekar alakult. A Vasicsek Öcsi János énekes által létrehozott formáció olyan elismert zenészekből áll, akik ebben a különleges felállásban először zenélnek együtt / Vastag Gábor, Gyenge Lajos, Szabó Károly, Szkladányi András /.

A lemez elkészítésében hozzájuk csatlakozott a legendás Tátrai Tibor, aki nemcsak szólistaként, hanem zeneszerzőként is közreműködik, illetve Micheller Myrtill jazz énekesnő.

Az együttest az Óbudai Danubia Kamarazenekara egészíti ki további 13 fúvós, és vonós zenésszel.

A dalok meghatározó stílusa alapvetően a rock, mégis az anyag igen változatos a slágeres lírai daltól a gospel-en át a kőkemény, zúzós rock&roll-ig.

A lemezbemutató koncert „Visz a víz” címmel április 1-én volt a MOM-ban. A Hajdó László rendező által színpadra állított produkcióban műfajteremtő módon színészek – Nagyváradi Erzsébet és Pásztor Tibor – a zenei anyaghoz kapcsolódva egy dramatizált „rockjátékot” adnak elő.

A kiváló zenészek személye garancia a minőségi muzsikára!

Forrás: AkiMer facebook oldala