ArTúr Fesztivál

Az arTúr fesztivál 17. alkalommal kerül megrendezésre Mezőtúron. Jellegét tekintve összművészeti fesztivál. Kortárs képzőművészeti és néprajzi kiállítások, táncművészeti, komolyzenei, népművészeti rendezvények, gyermekprogramok, színházi előadások gazdag kínálatából válogathatnak az idelátogatók. A művészetek különböző ágai (komoly zene, népzene, világzene, jazz, kortárs balett, tánc, színház, kortárs képzőművészeti és népművészeti kiállítások stb.) jelennek meg a fesztiválon.Nem mindennapi a mai életben, hogy legyen egy fesztivál, amelynek minden programja ingyenes…pedig létezik! látogasson el Mezőtúrra minden évben és kóstoljon bele a nyár utolsó csókjába!

 

 

 

Fellépők

 

Ewald Rézfúvós Együttes

arTúr Fesztivál | 2018. augusztus 7. 19:00 | Római Katolikus Templom

Az Ewald Rézfúvós Együttes az ország talán legtehetségesebb fúvós együttese, nyitottak minden stílus és irányzat, a könnyebb és komolyabb műfajok felé egyaránt – az egyetlen kritérium számukra a minőség.

Az Együttes 1996-ban alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem akkori hallgatóiból. Tagjai: Bakó Levente, Tarkó Tamás, Kovalcsik András, Magyar Péter, Peresztegi Attila. Az Ewald 2016-tól szextett és szeptett formációkban is működik (Angyal János, Horváth Bence). A kvintett művészei szólistaként is elismertek: országos versenyek győztesei, illetve díjazottjai. Első nemzetközi versenyükön 1998-ban, a műfaj legrangosabb világversenyén, a franciaországi Narbonne-ban megrendezésre került VII. Nemzetközi Rézfúvós Kvintett Verseny első és különdíját nyerték el.


InFusion Trió

arTúr Fesztivál | 2018. augusztus 8. 19:30 | Túri Fazekas Múzeum udvara

Az InFusion Trió az ország egyetlen looper zenekara, ami 2011 decemberében alakult. A formáció, tagjai mind képzett zenészek, akik a komoly- és a könnyűzene terén egyformán jártasak.

A műsorukban feldolgozások, népdalok, mashup-ok, saját számok egyaránt hallhatóak: A zenekar egy különleges hangszerpark segítségével (elektronikus hegedű, elektronikus cselló, elektronikus dob és különböző effekt pedálok, torzítók és looperek) saját dalokkal, népdalfeldolgozásokkal, és a rádiókból is jól ismert slágerekkel koncertezik.


A BUD SPENCER & TERENCE HILL EMLÉKZENEKAR

arTúr Fesztivál | 2018. augusztus 09. | 19:30 | Túri Fazekas Múzeum udvara

…egy olyan különleges formáció, amely kizárólag csakis a Bud Spencer és Terence Hill filmek zenéit játssza. A repertoár lefedi a teljes életművet és minden korszak legismertebb dalaiból tevődik össze. Ki ne ismerné a Kincs, ami nincs, a Bűnvadászok vagy éppen a Piedone betétdalait?
A zenei koncepció fontos része, hogy a dalok a lehető leghitelesebb formában szólaljanak meg a koncerteken. Lekövetve az eredeti hangzást és zenei szerkezetet. A zenekar arculata sem hétköznapi. Minden tag, egy-egy híres filmbeli karakter nevét és pontos öltözékét viseli.
A koncertműsor egyaránt szól gyerekeknek és felnőtteknek, hiszen a Bud Spencer és Terence Hill filmek közismerten vidám hangulatúak.


Dolhai Attila

arTúr Fesztivál | 2018. augusztus 10. péntek | 20 óra

Jászai Mari-díjas magyar színész, musicalénekes


ZANZIBAR

arTúr Fesztivál | 2018. augusztus 10. 22:00 | Fesztivál színpad (Mezőtúr, Fekete István u., Víztorony alatti terület)

A Zanzibar egy magyar pop/rockegyüttes. 1999. január 2-án alakult meg három másik ceglédi együttes – az Artéria, a Space Box és a Fear of Silence – néhány tagjából (Sidlovics Gábor József (Sidi), Nagy Gábor (Gabszi), Steklács Miklós (MikC) és Kovács András Donát (Doni)) akkor még énekest keresve. 1999. január 1-jén az akkor még rendőrként dolgozó Terecskei Rita igazoltatta a szilveszteri buliból hazatartó autó utasait, Sidit, Gabszit, MikC-t és Donit. Rita elengedte a fiúkat, ezért (akkor persze még csak viccből) énekesnőjükké fogadták. Másnap este egy ceglédi szórakozóhelyen Sidi és Gabszi meglátta Ritát, miközben pótszilveszterezett barátnőivel, és egy Janis Joplin-dalt énekelt. Ekkor a fiúk úgy döntöttek, hogy Ritát tényleg felkérik arra, hogy a Zanzibár énekesnője legyen. Kapott egy Kimnowak kazettát, amiről két számot kellett megtanulnia másnapra. Január 2-án a mai öt tag elkezdte egy ceglédi próbateremben az első dalok gyakorlását.


Péterfy Bori & Love Band zenekar

arTúr Fesztivál | 2018. augusztus 11. 22:00 | Fesztivál színpad (Mezőtúr, Fekete István u., Víztorony alatti terület)

Magyar alternatív rock együttes. 2007 májusában alakult meg, Péterfy Bori előző zenekara, az Amorf Ördögök szerzőiből és tagjaiból. Az együttes sikere egyedi hangzásvilágának, energetikus dalainak és fellépéseinek, dallamos slágereinek köszönhető.


Alma Együttes

Túri Vásár | 2018. augusztus 12. 10 óra | Fesztivál színpad

A családi koncert során az egyedi stílusú etno zenét játszó együttes improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak. Sikerük kulcsa a gyermeklelket megérintő őszinteségben, a „nevető”,- és „tánc-izmokat” egyaránt megmozgató képességükben rejlik.


Mr. Rick

Túri Vásár | 2018. augusztus 12. | 14:30

Mr. Rick az Erik a Viking pop együttes énekeseként 1994 év végén úgy döntött, hogy szóló karrierbe kezd. Mr. Rick hamar a csúcsra ért és a 90-es évek egyik meghatározó és méltán népszerű előadójává nőtte ki magát. Olyan nagy rádiós- és klubslágerek jellemzik ezt a korszakot, mint a Zárjon be a gyár, Szállj, csak szállj, Mambo Italiano, Úgy várlak, stb., melyek a mai napig fellelhetők mind a rádiók mind a klubok repertoárjában.


Baby Gabi

Túri Vásár | 2018. augusztus 12. 15:15 | Túri Vásár

Baby Gabi magyar énekesnő. Zenei karrierjét Magyarország akkoriban egyik legsikeresebb női együttesében kezdte. A Baby Sisters 1996-ban alakult, és 2001-ben oszlott fel. 2003-ban szólókarrierbe kezdett, azóta 5 nagylemezt jelentetett meg.

 

 

 


REPUBLIC

Túri Vásár | 2018. augusztus 12. 20 óra | Fesztivál színpad

Republic 1990-ben alakult EMeRTon-díjas magyar rockegyüttes.

2010-ben a Republic együttes tagjai megalakulásuk 20. évfordulója alkalmából, előadóművészi tevékenységük elismeréseként megkapták a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje, polgári tagozata kitüntetést. Az együttes frontemberének, Bódi László “Cipő”-nek 2013. március 11-i elvesztése után Tóth Zoltán kivált a zenekarból. Társai a korábbi állandó közreműködővel, Halász Gáborral folytatták tovább.